Ayurveda

Ayurveda je drevna vedska holistička medicina koja nam pruža savjete za postizanje optimalnog zdravlja i razvoj svijesti, kako bismo mogli (do)živjeti izravan put Yoge.

U moru informacija današnjeg modernog svijeta, ponekad je teško održati istinsku povezanost sa sobom. Često se poistovjećujemo s raznim trendovima (stil života, “zdrava” prehrana) i nesvjesno svoj život stavljamo u kutiju što nas fragmentira i odvaja od vlastite, jedinstvene prirode.

Kao holistički sustav, Ayurveda naglašava važnost poznavanja načina na koji ljudsko tijelo, um i duh funkcioniraju kao sastavni dio prirode. Kada osvijestimo svoju povezanost sa prirodom, postajemo svjesni na koji način poštovati i živjeti našu jedinstvenost i time ostati u ravnoteži. 

Ayurveda uravnotežuje naše fizičke, mentalne, emocionalne i duhovne aspekte prirodnim metodama, kao što su npr. savjeti o pravilnoj prehrani i rutini, Yoga asane (Yoga položaji), meditacije, tehnike disanja i sl. – koji su prilagođeni godišnjim dobima, našoj fizičkoj konstituciji, mentalnoj i emocionalnoj prirodi.

Moglo bi se još puno toga reći o Ayurvedi, međutim, ipak je najvažnije istaknuti da bez obzira na podrijetlo, iskustvo, uvjerenja ili navike – Ayurveda se može u potpunosti prilagoditi svakome od nas i pomoći nam da živimo kvalitetniji život – u tome je njezina ljepota.

Ayurvedske konzultacije

U Mayurvedi, ayurvedske se konzultacije kombiniraju s nutricionizmom, a održavaju se uživo (Pula) ili online. Sastoje se od intervjua, pregleda, procesa kreiranja ayurvedskih preporuka i/ili plana prehrane te potpore i follow-upa.

Saznaj više…