Dobrodošli!

Obzirom da na društvenim mrežama dobivam dosta upita o Ayurvedi, odlučila sam pokrenuti blog na kojem mogu podijeliti više o ovoj temi.

Blog je inspiriran Ayurvedom, drevnom vedskom holističkom medicinom uz koju pronalazim vrijedno znanje koje mi pomaže održati ravnotežu u današnjem modernom svijetu. Pišem o vlastitoj filozofiji pravilne prehrane, kuhanju, iskustvu u Yoga praksama i općenito životu, što Vas može inspirirati da uvedete više svjesnosti u svoju svakodnevnicu – bez obzira na životni stil, uvjerenja ili iskustvo.

Svjesna sam da danas postoji puno informacija o holističkim “iscjeljivanjima” online. Nije mi namjera pisati blog koji “propovijeda” i navodi ljude na razmišljanje da trebaju promijeniti svoj život, način prehrane ili sl. Svi smo mi na svom jedinstvenom putu, imamo vlastitu evoluciju i već smo savršeni takvi kakvi jesmo. Ayurveda je prekrasan alat, ali kao i svaki drugi koncept, može nas ograničiti na način da ponekad ne vidimo cijelu sliku. To se posebno odnosi na ogromno znanje koje Ayurveda obuhvaća, a koje ja ne mogu pokriti na ovom blogu. Možda želimo svom zdravlju pristupiti holistički, ali se primjenjujući takve principe nesvjesno zaglavimo u još jednoj kutiji (na primjer – striktno držanje do „zdrave“; “ajurvedske” prehrane), što nas dovodi do neravnoteže na nekoj drugoj razini, iako nam je prvotna namjera bila da se osjećamo bolje, slobodnije i sretnije u cjelini.

Stoga, imajte na umu da se ono što ću pisati temelji na samo jednom djeliću mog iskustva; uzmite ono što je usklađeno s vama – i ostatak pustite. Uvijek slušajte svoje tijelo i unutrašnji glas.

Hvala na čitanju!

Martina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s