Proljetni reset: tijela, uma i emocija

Kada ljudima objašnjavam razliku između dosha, volim koristiti živa bića kao primjer; pa mi je tako prva asocijacija na Vata doshu – leptir; koji me inspirirao za novi Mayurveda projekt u travnju 🦋

Vata (zrak + eter: lakoća) je dosha koju želimo aktivirati i naglasiti tokom proljetnih dana – ona je totalna suprotnost Kapha doshi (zemlja + voda: težina) koja nas usporava i čvrsto drži u starim navikama. Naravno, Kapha ne mora biti nužno loša, ali često svi na proljeće prirodno osjetimo da nam je potrebna nekakva promjena. Tko ne bi htio biti leptirić?

Ako osjećamo da nam je energija usporena ili blokirana (u fizičkom tijelu, umu, emocijama) – treba nam više Vata energije, energije zraka i etera (prostora) – ili kako ja volim na to gledati, energije leptira; što se kultivira stvaranjem više prostora u tijelu i umu, nakon čega naš leptirić može letjeti s lakoćom i uživati u proljeću.

Međutim, moramo biti oprezni i prisjetiti da je leptir vrlo osjetljiv, kao i naša Vata dosha, zato je mudro sve promjene raditi polako i inteligentno. Trendovi nas često navedu da proljeće započnemo s drastičnim promjenama u prehrani, poput raznih dijeta i detoksa, ili intenzivnih tjelovježbi. Takav pristup je ponekad previše agresivan za cijeli naš sustav – možemo osjetiti snažan “polet” na početku, ali drastične promjene mogu dodatno poremetiti ravnotežu hormona, odnosno izbaciti Vatu iz balansa.

Ayurveda to čini postepeno: za početak, istraživanjem našeg trenutnog stanja, zatim upoznavanjem naše jedinstvene konstitucije, te naposlijetku kreiranja specifičnih savjeta za potporu našeg fizičkog, mentalog i emocionalnog zdravlja.

Uslugu “PROLJETNI RESET (uživo/online)” je moguće zakazati kroz:

I. Osnovne ayurvedske konzultacije

  • Intervju do 60 minuta
  • Općenite ayurvedske i sezonske smjernice za rutinu i prehranu u obliku e-knjižice

Cijena za prvi dolazak: 50,00 € / 376,73 kn

Cijena za svaki sljedeći dolazak: 38,00 € / 286,31 kn

Saznaj sve detalje i prijavi se

II. Ayurvedske konzultacije i plan prehrane

  • Dubinski intervju i pregled do 90 minuta
  • Mali uvod u Ayurvedu
  • Općenite ayurvedske i sezonske smjernice za rutinu i prehranu
  • Personalizirani plan prehrane za Vašu konstituciju obliku e-knjižice
  • Terapija biljkama za Vašu konstituciju
  • Potpora/follow up – 30 dana nakon konzultacija

Cijena za prvi dolazak: 70,00 € / 527,42 kn

Cijena za svaki sljedeći dolazak: 60,00 € / 452,07 kn

Saznaj sve detalje i prijavi se